Община Сливен
Областна администрация Сливен

Ром заплашва с брадва!

07.10.2019 / 16:02

Фалшива новина, плъзнала из ромските махали в цялата страна, взриви мира в кв. “Надежда” днес, пишат и местни сайтове. Според нея у нас ще бъде приложен т.нар. Норвежки опит и децата на ромите ще бъдат принудително изземвани. От няколко дни из ромските махали в различни точки на страната “разясняват” какъв “ужас” очаква жителите на кварталите.

В Сливен мероприятието се е провело в квартал “Надежда”, където на фона на песни,местен тартор обяснява, че държавата ще вземе ромските деца и ще ги даде на “третия пол”. Днес активното мероприятие продължи с пускането на слуха, че две деца са взети насилствено от ОУ “Братя Миладинови” и ОУ “Юрий Гагарин”. Това накара жителите на квартал “Надежда” да атакуват училищата и да приберат питомците си, спирайки ги от учебни занятия.

Мълвата се разпространи светкавично и затова ромите няма да допуснат децата си и до втората смяна в училище. Междувременно Стефан Радев излезе със специално обръщение, за да успокои обстановката и да обясни, че новината е фалшива, а децата не са в опасност.

Малко след като излъчи съобщението си в социалната мрежа, гражданин от ромски произход отправи заплахи за саморазправа с кмета в отпуск и кандидат за втори мандат. Коментарът на Илиян Тодоров, написан с латински букви, гласи:

Bradwata e reshenieto ne ti iskam novinata nishtoto az znam kak da si deistwam ubiwam bradwa v glawata imam sarce pedali nqkoi ako iska da se sreshne s men Neka mi pishe v nalichnost da mu doida na gosti s bradwata mi da im q pokajq.

И всичко това се случва пред очите на министъра на образованието, който е на посещение в Сливен днес. Случайно ли се случва?

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев