Община Сливен
Областна администрация Сливен

Откриха новата зала по шах на клуб „Сините камъни“

снимка от събитието
29.09.2019 / 18:10

Кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев и председателят на Клуба по шах „Сините камъни“ Радослав Очков откриха новата зала на клуба. Тя се намира в една от сградите на Общинския пазар в Сливен и беше предоставена по инициатива на Стефан Радев като кмет на общината.

„Пожелавам от тук да излязат бъдещи шампиони по шах, които да прославят нашия град и да популяризират играта сред своите връстници. Шахът развива ума, мисленето и много други качества. Подкрепям всяка инициатива, която ще помогне за възраждането на този спорт в Сливен и осигуреното помещение, където най-малките шахматисти ще се обучават, е стъпка в тази посока“, каза Стефан Радев.

 

От своя страна Радослав Очков благодари за предоставената зала, където ще се провеждат и специални занятия с участието на гросмайстори, които ще показват на бъдещите шахматисти тънкостите на играта. Създадена е възможност за прожекции на уроци по шах.

 

„Подобна подкрепа не съм виждал спрямо клубовете дори и в по-големите градове на страната, затова сме много благодарни. Идеята е да превърнем това място в университет по шах, какъвто не е правен досега не само в Сливен, но и в България. Искаме на предоставим най-добрите условия на децата, да участват в турнири и да организираме състезания, за да се срещат със свои връстници от цялата страна. Шахът е игра, предпазваща от негативни влияния, учи на дисциплина и развива чувството за отговорност“, допълни Очков.

Занятията по шах, които организира клуба, се провеждат два пъти в седмицата.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев