Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кой е Румен Бозуков?

Rumen Bozukov
20.09.2019 / 07:40

Преди десетина дни от местната коалиция "Движение заедно за промяна" обещаха, че ще изненадат сливенци с кандидатурата си за кмет. Само загадъчно подсказваха, че той е около 60-годишен, свързан с образованието, баща на две деца, никога не е членувал в партия. И заговориха, че техният трети поред кандидат за градоначалник ще бъде втори в крайното класиране.

 

После коалицията поднесе още по-голяма изненада, като преждевременно обяви, че техният кандидат за кмет е 45-годишен, а не 60, с две висши образования и с три деца. Явно младостта и образованието са надделели при избора на кандидат за най-важния пост в Сливен. Оказало се, че първият вариант е по-скоро да се намери работа на един около 60-годишен пред прага на пенсията?!

 

-Кой е Румен Бозуков?

 

-Роден съм в Сливен, на 45години съм. Завърших средното си образование в ПМГ”Д.Чинтулов” . Висшето си икономическо образование завърших във Варна и право в УНСС в София. В момента работя в частна фирма като юрисконсулт.

 

Майка ми Веселина Бозукова дълги години е работила като данъчен инспектор в НАП Сливен. Баща ми Иван Бозуков е работил като началник в Районна пожарна служба и до пенсионирането си - в полицията на Сливен като началник ТИЛ.

Семеен съм. Отглеждаме своите три деца заедно с моята съпруга с много обич и внимание.

 

Харесвам спорта.На младини се занимавах с плуване и лека атлетика.Сега съм член на клуба на ветераните по волейбол в Сливен. Успоредно с това се занимавам с голф.

 

- Какво ви накара да припознаете идеите на партия „Движение 21” на Татяна Дончева?

 

-Това е една сравнително млада партия с лидер Татяна Дончева, която впечатлява със своя интелект и остър изказ. Очаквам я скоро в Сливен, за да подкрепи мен и нашата листа , както и да сподели своите възгледи и мисли с жителите на нашия град.

 

-Каква кампания ще водите до 27 октомври? На кого ще разчитате?

 

-На младите и интелигентните. За мен ще бъде приоритет това, което ще направим за тях.

 

Според мен Терминал 1 и 2 не са решение. Младите трябва да имат условия за труд, за да останат и се развиват в нашия град.

 

Освен на младите, разчитам и на активно работещите сливенци, защото те имат голям дял към приходите на общината и респективно към развитието и благоустрояването на града ни.

 

Не на последно място са и възрастните хора, на която общината дължи много за

приноса им през трудовите години, и е редно да им осигурим достоен и спокоен живот.

 

Всички ние от коалиция "Движение заедно за промяна" заставаме пред съгражданите си да искаме тяхната подкрепа, за да защитим интересите им. И се надяваме с тяхна подкрепа да се постигнат хубави резултати, които Сливен заслужава.

 

Сливенски НОВИНИ

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев