Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кулинарни изкушения и много настроение

festival
14.09.2019 / 10:01

Един от топ-готвачите на България - Ути Бъчваров, направи истинско кулинарно шоу и даде началото на тазгодишното издание на „Фестивала на 100-те войводи“, който се провежда в Градската градина на Сливен за пети път. След това за доброто настроение на публиката се погрижиха самодейни състави от общината. Кметът Стефан Радев откри фестивала и поздрави гостите и участниците на събитието. Той пожела на всички да запазят незабравими спомени от двата дни на фестивала.

„Идеята на Фестивала е да възроди една отколешна традиция, когато Сливен е бил център за търговци от цялата страна и чужбина. Радвам се, че за пета поредна година Община Сливен успява да го организира и той става все по-посещаван. Има още какво да се надгражда и имаме какво да покажем като регион, защото сливенски фирми

Балканска и гайдарят Петър Янев. Вечерта приключи с дългоочаквания концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. произвеждат качествени продукти. Вярвам, че това, което правим, има потенциал да се превърне в още по-мащабно събитие“, каза кметът Радев.

След това на сцената се качиха голямата българска певица Валя

В събота програмата започва в 11.00 часа с куклен театър за най-малките. От 18.00 часа са изявите на самодейни състави, след което ще звучат песни на Куку-бенд. От 21.30 часа започва концерт на Емилия.

Гостите на събитието имат шанса и в събота да разгледат и опитат продуктите на местните производители. 20 сливенски фирми участват в петото издание на „Фестивала на 100-те войводи“. На шатрите, разположени в Градската градина, се предлагат първокачествени местни продукти – колбаси, сирене, кашкавал, бира, мед и др. За първи път тази година местен производител на лютеница и пюрета се включва в проявата.

Б.Р. Само не разбираме, защо този фестивал е кръстен на 100-те сливенски войводи?! Ако по времето на хайдушкото движение е имало толкова ядене и пиене, пукнат войвода нямало да излезе в гората. Кой бяга от хубавото и хваща гората? Няма такъв пример в България!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев