Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът посрещна Тина-Мария Бурова - носител на почетното отличие „Национална диплома“

снимка от събитието
28.08.2019 / 09:01

Кметът Стефан Радев се срещна с носителя на почетното отличие „Национална диплома“ - Тина-Мария Бурова. Тя бе официален гост на общинското ръководство по покана на кмета. Преди дни Тина-Мария получи отличието лично от образователния министър Красимир Вълчев, което се връчва на зрелостници с отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование.

„С основание можем да се гордеем от факта, че наша съгражданка е показала такива високи и забележителни резултати в обучението си. Пожелавам й да разширява все повече своя кръгозор и да получи най-доброто образование. Тина Мария е пример за млад човек, който благодарение на любовта си към знанието, може да постигне и най-високите цели, които си постави“, заяви Стефан Радев. Той подари на бъдещата студентка "Енциклопедия на България" и й пожела да сбъдва мечтите си с лекота. Кметът изрази надежда, че един Тина-Мария ще се завърне в родния град, за бъде част от сливенската общност.

Тя сподели, че е приета да учи в University College London и ще изучава медицинска химия. Има желание да се занимава с изследователска дейност за разработка на нови медикаменти или с медицина.

Тина-Мария Димитрова Бурова е възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“ и е постигнала пълен отличен успех през гимназиалния етап на обучение, оценки Отличен 6.00 на трите държавни зрелостни изпита, на които се е явила, лауреат е от националната олимпиада по английски език и е с високи резултати от националните олимпиади по биология и химия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев