Община Сливен
Областна администрация Сливен

Приключи почистването на Дюлева река

снимка към новината
11.07.2019 / 14:42

Приключиха дейностите по възстановяване проводимостта на речното корито на Дюлева река в района на кв. „Дружба“. В урбанизираната територия на реката, коритото беше обрасло с храстова и дървесна растителност, а интензивните валежи допринесоха допълнително за нарушаване проводимостта й от преноса на големите количества твърди битови отпадъци, пречупени клони и наноси.

Своевременно предприетите мерки в този участък включваха почистване на речното корито, възстановяване на дигата поради свлечените земни маси и оформяне профила на речното корито. С изпълнените мероприятия е възстановена напълно проводимостта и профила на речното корито.

Общинска администрация изпълнява последователно и целенасочено превантивни мерки, свързани с намаляване риска от бедствия. Към момента са изпълнени част от възложените спасителни и аварийно-възстановителни работи по инфраструктурата след падналите големи количества дъждове на територията на града и населените места. Продължава да се работи по възстановяване нормална проводимост на дерета и реки, с което е ликвидиран рискът за наводняване на имоти и инфраструктура. Възстановява се проходимостта на улици в населени места, където пороят нанесе сериозни поражения като от увреждането на уличните платна е възпрепятствано движението на хора и превозни средства.

Приключени са дейностите по почистване на дерета и отводнителни съоръжения в селата Струпец, Желю войвода, Селиминово и Бинкос.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев