Община Сливен
Областна администрация Сливен

Откриха „Въжеландия“ на Карандила

„Въжеландия“ на Карандила
06.07.2019 / 20:42

Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ на Карандила беше открит днес. Той включва почивна база, атракциона „Въжеландия“ с две игрища – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA. Това е само първият етап от изграждането на Въжения парк, който предвижда създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия. Тя ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо. Събитието предизвика огромен интерес сред жителите и гостите на града.

„Изключително съм щастлив да видя толкова хора тук на Карандила, на това съоръжение, което навремето, в моето детство, събираше децата на Сливен. Радвам се, че можем да открием наистина такъв мащабен проект, това уникално за България съоръжение – „Въжеландия“. Изобщо целият комплекс. Това, което се прави, само обогатява нашия град и може да носи истинска радост. Трябва да кажа, че всичко, което виждаме тук, е частна инвестиция. Това че преди две години започнахме този проект, когато Общината даде на концесия стадиона и другите неща, които правим с инвеститорите, показва, че местната власт в Общината, заедно с частни инвеститори, наистина може да преобрази града и местата, които всички ние обичаме. Вярвам, че това е само един етап от много хубавите неща, които ще се случат тук на Карандила. И на Даулите, Общината има общ устройствен план и там вече може да се инвестира. Пожелавам на всички да имате много приятни емоции тук днес и оттук-нататък и заедно да нпарвим Карандила много посещавано място от децата и младите хора на Сливен“, каза на откриването кметът Стефан Радев.

Той припомни още, че Общината предвижда цялостно обновяване на въжената линия. По този начин новото и модерно съоръжение ще предоставя удобна връзка, с която за 20 минути да се стига от града до планината.

Управителят на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ Станислава Стефанова заяви от своя страна, че именно благодарение на активната роля и съдействие от страна на местната власт спортният комплекс вече е факт.

„Приветствам всички с добре дошли. Надявам се, че инвестицията, която направихме и всичко свързано с нея, ще ви радва занапред, както нашите съграждани, така и туристите, които посещават Сливен“, заяви Стефанова.

Сред официалните лица на събитието бяха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Стоян Марков, областният управител Чавдар Божурски и директорът на Държавна агенция „Национална сигурност” Николай Чиликов.

Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно гражданите, гостите на града, туристите, професионалните спортисти и всички желаещи ще могат да спортуват и да почиват активно в Балкана. До момента в Спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“ са инвестирани 3 500 000 евро - за реиновиране на цялата база и за изграждане на атракционния парк.

Кемпер Стоп също е готов и стартира едновременно с Въжения парк. Изградена е цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани.

За доброто настроение на гостите при откриването се погрижиха младите изпълнители Михаела Маринова, Павел и Венци. Шоуто продължи с концерт на Криско. Водещ на празника беше Петьо Петков-Шайбата. На събитието присъстваха и много спортни знаменитости като световните шампиони Станка Златева и Иван Стефанов.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев