Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нови инвестиции в Сливен

05.07.2019 / 14:31

На 1 юли Община Сливен кандидатства за нов проект, свързан с инфраструктурата. Става въпрос за инвестиции в градска среда в кварталите „Българка“, „Сини камъни“ и „Дружба“. Това обяви кметът Стефан Радев. Той обясни, че на тези места се предвижда създаването на три зони, респективно по една в трите жилищни комплекса.

„Идеята е за цялостно обновяване с паркови площи, алеи, детски и спортни площадки, паркоместа, така че да придадем нова визия и да го тестваме като модел за обновяване на кварталите. Те са големи квартали и един проект не обхваща целия район. Обхваща едно каре от блокове в дадения комплекс“, каза Стефан Радев.

Вече има изработени идейни проекти за визията. Заместник-кметът Стоян Марков заяви, че след като мине оценката, проектът ще бъде представен, така че след като хората се запознаят с него, да могат да дават и свои предложения.

Общата стойност възлиза на 3 милиона и 100 хиляди лева.

„Това са спестените средства по програмите за интегриран градски транспорт и градска среда. Управляващият орган, който движи програмите, ни разреши тези пари да ги използваме за други цели“, посочи кметът Радев.

Той добави, че ако проектът е успешен, той ще е моделът и в другите жилищни квартали.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев