Община Сливен
Областна администрация Сливен

Зам.-министър обсъди с младите хора на Сливен Национална стратегия за младежта

снимка от събитието
12.06.2019 / 16:00

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов се срещна с младите хора в Сливен по повод бъдещата Национална стратегия за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

На срещата присъстваха заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, заместник-областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директорът на Младежки дом – Сливен Силвия Маринова, младежки организации, ученици и студенти.

„Щастлив съм да видя толкова много млади хора, които се интересуват от младежки политики“, заяви Павлов в своето приветствие. Той допълни, че в подготовката на Новата национална стратегия, следвайки основните препоръки на Европейската стратегия на младежта, се търси среща лице в лице с младите хора на България и техните организации.

„Младите хора тук ще се включат по най-добрия начин в бъдещите младежки политики“, каза заместник-областният управител Димитринка Петкова, като благодари на Министерството на младежта и спорта (ММС) за полезната среща.

Заместник-кметът на община Сливен Димитър Митев също благодари на ММС за организацията на множеството младежки събития в цялата страна и в частност в Сливен и пожела успех на младежите.

Във втората част на срещата младежите имаха възможност да дискутират по групи предизвикателствата, с които се сблъскват в съответната област, и практически да представят своите идеи по метода „Дърво на проблемите“, като идентифицират възможни решения за справяне с тях.

Младежите поставиха основен акцент върху участието на младите хора при разработване на политиките за младежта, здравословният начин на живот и спортната активност, доброволчеството и професионалната реализация.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието отново ще бъде насочено към гласа на младите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев