Община Сливен
Областна администрация Сливен

Иде Великден!

11.04.2019 / 10:29

Община Сливен и тази година е подготвила пъстра програма по повод Великденските празници.

 

Отбелязването започва на 17 април, сряда, със съвместен великденски концерт на Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас. Събитието е от 19.00 часа в зала „Сливен“. Билети на касата на зала „Сливен“.

 

На 20 април, събота, от 10.00 до 13.00 часа в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ ще се състои музейно-образователна работилница „Писани яйца“. Входът е с предварително записване и билети.

 

В същия ден от 11.00 часа на Антична и средновековна крепост „Туида“ ще се проведе уъркшоп „Вариации в синьо“ – част от програмата по проект „Вариации в синьо“ на Националния музей на текстилната индустрия, финансиран от Национален фонд „Култура“. Входът е свободен.

 

На 20 и 21 април в зала „Сливен“ ще се проведе ХVⅠ Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”.

 

На 23 април, вторник, от 19.00 часа в зала „Сливен“ Симфоничен оркестър – Сливен ще изнесе Великденски концерт. Участват Мария Славова – орган; Хор „Добруджански звуци“; Солисти: Атанас Атанасов – тенор; Радослав Радев – баритон; Паско Ташев – бас; Диригент на хора: Елвира Пастърмаджиева; Диригент: Димитър Караминков. Билети на касата на зала „Сливен“ и касата на Военния клуб.

 

В четвъртък, на 25 април, от 12.00 часа на пл. „Цар Освободител“ ще се боядисват яйца. В проявата ще участват представители на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.

 

На 27 април, събота, от 24.00 часа в катедралния храм „Св. Димитър“ ще се проведе Великденска света литургия.

 

В неделя, 28 април, от 11.30 часа на пл. „Цар Освободител“ ще се проведе Великденско веселие с участието на детски и младежки фолклорни колективи и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев