Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен чества Трети март

04.03.2019 / 08:16

Сливен чества Освобождението с официална церемония с военни почести на централния площад „Хаджи Димитър“. Гости на ритуала бяха областният управител Чавдар Божурски, народните представители Десислава Танева, Таско Ерменков, Кольо Милев, Петър Петров, кметът на общината Стефан Радев, командирът на Центъра за подготовка на специалисти полк.Любомир Вачев, ръководители на държавни ведомства. Слово за празника произнесе кметът Радев. „Трети март е символ на надеждата на поколения българи“, каза той. Забързани в ежедневието, забравяме, че няма друга държава в Европа, която да е била отделена толкова дълго от нея. И въпреки това, днес страната ни е член на НАТО, на ЕС, отбеляза Радев и допълни, че може да се постигне всичко, стига да има воля и обединение.

Благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. „Винаги се вълнувам и възхищавам на този ден... Нашата история е преизпълнена със събития, славни дела. Тези, които са се борили за Освобождението на България, остават светли имена. Националният ни празник – трябва да го тачим и да ни обединява. Защото любовта към България е една. България е една“, каза дядо владика в обръщение към присъстващите граждани и представители на властта.

Венци и цветя бяха поднесени от гостите на церемонията, общински съветници, от представители на политически и патриотични организации, много граждани, ученици. Вечерта завърши с празнични илюминации.

Организатори бяха община Сливен, Центърът за подготовка на специалисти, Сливенската митрополия, Регионалният клуб „Хаджи Димитър“ към Националното дружество „Традиция“, Детският комплекс. Преди тържествения ритуал по булевардите на града премина шествие на мотоклуб „Хайдути“ и приятели, с развети национални знамена. Пред сградата на общината бе изнесен концерт от сборен духов оркестър с участието на музиканти от София, Поморие и Сливен.-

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев