Глобус ЕС

Денят на българската просвета, култура и славянската писменост в Сливенска област

снимка от събитието
24.05.2018 / 21:24

С празнични шествия Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица отбелязаха Деня на българската просвета, култура и славянската писменост. В областния център в шествието се включиха ученици, учители, студенти и преподаватели от филиалите на ТУ-София и МУ-Варна, служители в културни институти, творци. Гости на празника бяха народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев и заместниците му, началникът на РУО Бисерка Михалева, председателят на общинския съвет Димитър Митев. По-късно кметът Стефан Радев връчи грамоти и книги на 31 деца, които са завоювали отличия на международни и националния олимпиади и състезания.

По традиция кметът на община Нова Загора Николай Грозев удостои с почетни плакети на общината зрелостниците, които завършват средното си образование с пълно отличие. Освен плакетите, градоначалникът подари на младежите и девойките мобилни телефони. Това стана на специална церемония на централния площад. Гости бяха депутатът Галя Захариева, председателят на общинския съвет Георги Николов, зам.кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев.

На площад „Възраждане” в Котел се състоя тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от абитуриентите на по-малките ученици. Кметът на общината Коста Каранашев връчи грамоти и награди на учениците, които завършват с отличие учебната 2017/2018 година.

Абитуриентите и най-прилежните ученици и от община Твърдица също бяха отличени с грамоти от кмета Атанас Атанасов. Общината бе съорганизатор и на тържественото изпращане на абитуриентите от единственото средно училище – СУ „Неофит Рилски”.

Още снимки от новината

снимка от събитието

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев