Глобус ЕС

Крепостта Туида на Международно туристическо изложение

туида
24.04.2018 / 09:42

Екипът на Късноантична и средновековна крепост Туида и представител на Регионален исторически музей Сливен вземат участие в петнадесетото издание на Международното туристическо изложение “Културен Туризъм - Велико Търново2018“.

Културното наследство е във фокуса на тазгодишното международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което се проведе до 21 април във Велико Търново. Петнадесетото издание на борсата е под мотото „Нашето наследство: където миналото среща настоящето“, какъвто е и девизът на тазгодишната Европейска година на културното наследство.

Целта на форума, който тази година за първи път се провежда в Двореца нa културата и спорта „Васил Левски“, е насърчаване и опознаване на културното наследство и многообразието му в контекста на общоевропейското пространство.

Българските участници представят потенциала на своя регион – културни, исторически и природни забележителности, археологически и архитектурни обекти, артефакти, художествени произведения, изкуства, занаяти, традиции, обичаи, празници и фестивали.

Освен в Двореца на културата и спорта различните арт събития, възстановки, занаяти и културни прояви се провеждат на различни атрактивни места във ВеликоТърново.

По инициатива на Община Сливен се изготвиха две книжки, включващи по-важни и ежегодни събития в града под Сините камъни.

Екипът на Късноантична и средновековна крепост Туида – Сливен за втора година представя историческия обект и града под Сините камъни в МТИ “Културен Туризъм - Велико Търново 2018“.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев