Глобус ЕС

Училище почете своя патрон

04.04.2018 / 18:55

Основно училище „Панайот Хитов“ отпразнува 174 години от създаването си. Празникът продължи цяла седмица и бе съпроводен от множество мероприятия - игри, състезания, постановки и тържествен концерт.

Начален тласък на честванията даде състезанието "Аз обичам България", в което участие взеха ученици от пети и шести клас. Децата участваха в различни кръгове, в които показаха освен много знания и умения, но и това, че са достойни наследници на сливенския войвода и патрон на училището Панайот Хитов.

На 20 март в залата на Военния клуб се проведе празничният концерт по случай 174-та годишнина от създаването на сливенското школо. Концертът беше под надслов "100 години безсмъртие". Така училището отдаде чест на своя патрон Панайот Хитов, чиято годишнина от смъртта се отбелязва на 22 март.

В седмичните мероприятия се промъкна и едно забавно за децата кулинарно състезание - "Аз готвя най-добре". С помощта на родителите си, децата бяха приготвили шопска салата, ръчно омесена пита, интересни солени и сладки кексове, курабии и палачинки.

Навръх рождения ден на училището, 22 март, ученици от клуб "Млади възрожденци" към ОУ "Панайот Хитов", поднесоха цветя на паметника на легендарния сливенски войвода и патрон на училището. След това, по случай празника и Деня на водата, се проведе интересно състезание "Кръговрат на водата". Целта на съревнованието беше да се пресъздаде непрекъснатото движение на водата между земята и въздуха чрез постоянното движение на учениците по етажите на училището, където имаше поставени различни игри и препятствия за преодоляване, свързани със свойствата на водата.

За празника училището получи изненадващ, но изключителен подарък. Ученици от клуб "Млади възрожденци" към ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" с ръководител г-жа Величка Ненчева, поздравиха децата от ОУ "Панайот Хитов", като представиха пиесата "Моят Левски".

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев