Глобус ЕС

Започна ремонт на пътя Раднево-Новоселец

07.04.2018 / 11:35

Пътният участък от гр.Раднево до новозагорското село Новоселец ще бъде ремонтиран със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". Символичната първа копка на 3 април направиха областният управител на Сливен Чавдар Божурски и Николина Чапанова, директор на дирекцията за изпълнение на проекти по ОПРР в Агенция "Пътна инфраструктура". "Ремонтът на участъка бе чакан отдавна. Той е от значение както за транспортния бранш, така и за местната икономика и населението на този район. От тук минава голям поток от товарни камиони в посока "Хаинбоаз". Оттук минават и автобусите с персонала на ТЕЦ "Марица Изток 2", която дава препитание на много семейства от Старозагорска и Сливенска област", заяви Чавдар Божурски.

Архиерейският наместник в Нова Загора отец Иван Стоянов отслужи водосвет. Гости на събитието бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, директорът на Областното пътно управление-Сливен инж.Митко Иванов, началникът на РУ на МВР-Нова Загора Стефан Борисов, кметовете на новозагорските села Новоселец, Пет могили и Млекарево.

Европейският проект е на стойност близо 39 млн.лева. Той обхваща основен ремонт на второкласния път Стара Загора - Раднево, който започна през миналата година. Вторият обект от проекта е участъка Раднево - с.Новоселец с дължина 8, 673 км. Рехабилитацията е за близо 6 млн.лева от общия размер на средствата и трябва да приключи за 10 месеца. Изпълнител е ДЗЗД "Пътно поддържане-2000", в което участват "Пътно поддържане-Сливен" ЕООД и "ИСА 2000" ЕООД. "Пътинвест-инженеринг"АД ще осъществява строителния надзор, а авторският е поверен на "Рутекс"ООД.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев