Глобус ЕС

„Часът на Земята“ и в Сливен

WWF
24.03.2018 / 09:28

„Часът на Земята“ и в Сливен

Община Сливен се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“. По този повод от 20.30 ч. до 21.30 ч. на 24 март 2018 г. ще бъде загасено художественото осветление на Късноантична и средновековна крепост Туида и на сградите на Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, Съдебна палата, Административен съд, Куклен театър и ППМГ „Добри Чинтулов“.

Организатор на „Часът на Земята“ е международната природозащитна организация WWF. За пръв път инициативата се осъществява през 2007 г. в Австралия, когато в рамките на един час са притъмнени знакови сгради и културни паметници. Така хората изразяват воля за справяне с климатичните промени и проблемите на околната среда. За няколко години „Часът на Земята“ увеличава своите привърженици, като присъединилите се държави се вече над 170, а градовете – над 7 хиляди, припомнят организаторите.

У нас „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г. През 2017 г. в инициативата се включиха 110 града, а също така и институции, бизнеса, медии. Тази година темата на кампанията е „Свържи се с природата“.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев