Глобус ЕС

Споко, отпаднахме!

сливен
19.03.2018 / 08:13

Когато преди години футболният отбор „Сливен” отпадна от А група, беше лошо. Дори много лошо, защото преди това бяхме в челото на класирането в майсторската група.Ще кажете – така реши тогава Лечков. И няма да сбъркате. А какво реши той после, когато на два пъти беше кмет, е ясно и вече минало. Минало, което дърпа надолу и сега финансово общината. Без помощ от държавата нямаше как да се оправим, защото Сливен беше сложен в един списък от задлъжнели общини, почти фалирали. Държавата отпусна спасителни безлихвени заеми със срок една година и сливенската община взе, че се оправи навреме. Тоест, отпадна от този почти позорен списък, в който Сливен бе нареден сред общини като Криводол, Лесичево, Белово….,които доста хора не знаят дори къде се намират. Нерде община Криводол, нерде община Сливен, която е пък най-голямата по територия!

Общините, които през 2018 г. отпадат от списъка за финансово оздравяване, са 21, пишат от финансовото министерство, за които допусканията са, че приетите от тях мерки и планове за оздравяване са довели до положителни резултати и подобряване на един или повече от показателите, въз основа на които се прави оценката. Това са Созопол, Сунгурларе, Бяла, Брегово, Видин, Борован, Криводол, Мизия, Оряхово, Кърджали, Тетевен, Георги Дамяново, Белово, Велинград, Лесичево, Белене, Ветово, Сливен, Баните, Девин, Минерални бани.

Докарахме я дотам - да се радваме, че Сливен е отпаднал от някъде! Само в общината си знаят как сме попаднали в този успокоителен списък на отпаднали! Е, дето се казва – да ни е честито, все пак това си една глътка въздух в този финансов недоимък!

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев