Глобус ЕС

Празнична програма за 3 март

снимка
26.02.2018 / 14:56

В залата на Държавен куклен театър – Сливен, на 26 февруари, от 17 часа ще бъде изнесен музикално-поетичен спектакъл „140 години Свобода“. В него ще участват поети и писатели от Съюза на рускоезичните писатели в България.

Изложба с икони от фонда на Художествена галерия „Димитър Добрович“ ще бъде открита във фоайето на зала „Сливен“ от 18.30 часа на 27 февруари. Участие ще вземат смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора – 1860“ с диригент академик Методий Григоров.

„Клетва на първокласника“ с участието на първокласници от сливенските училища ще се проведе на площад „Хаджи Димитър“ на 2 март, от 12 часа. На същия ден, от 12 часа в залата на Военен клуб ще се проведе празничен концерт на Военен духов оркестър – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев. Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Регионален исторически музей – Сливен откриват съвместно художествено-документална изложба „3 март“, от 17 часа в къща „Миркович“. Празничен концерт, организиран от Община Сливен, ще се проведе от 18.30 часа в зала „Сливен“. В него ще вземат участие детски и младежки колективи от Сливен.

140 гайди ще засвирят на 3 март пред сградата на Общината от 10.30 часа. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от 11 ч. ще се проведе официалната церемония по издигане националното знаме на Република България и поднасяне на венци и цветя. Там ще бъде произнесено приветствено слово от кмета на град Сливен Стефан Радев и отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ. В 12 часа 140 военнослужещи ще носят 140-метров трибагреник по „Пътя към безсмъртието“ - от паметника на Хаджи Димитър, по улица „Г.С.Раковски“, до паметника на Панайот Хитов. В 12.30 часа там ще се състои втората част от празничната церемония по поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит. По повод празника, от 12.45 часа ще се проведе 54-та лекоатлетическа щафета „Освободител“. Тя ще стартира на булевард „ Г. С. Раковски“, до сградата на Съда и ще приключи на Новоселски мост. Победителите от щафетата ще бъдат наградени за своето представяне.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев