Глобус ЕС

12 снимки от Котел, Медвен и Градец участват в конкурс на тема „Изворите в България“

Паметник на трите моми в парк „Изворите" гр.Котел
15.02.2018 / 14:50

12 снимки на „Синя вир“ в Медвен, на водохранилището на р. Луда Камчия към помпена станция „Градец“ и на паметника „Трите моми“ в котлеския парк „Изворите", участват във фотоконкурс, организиран от Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“, в рамките на събитие „СЕДМИЦА НА ВОДАТА“, 2018. Фотоконкурсът „Изворите в България“ протича на сайта на събитието www.waterbridge.info

По регламент всички фотографии, качени във фотоконкурс „Изворите в България“ ще са достъпни за онлайн-гласуване до утре - 16 февруари 2018 г. в 12:00 часа. През това време имената на авторите няма да са видими под снимките-участници.

Гласуването се извършва чрез кликване върху снимката и натискане на бутона под нея „Гласувай за тази снимка“

Всички снимки ще се оценяват допълнително от независимо жури в състав от експерти не само във фотографията, но и екология, медии, воден сектор, държавна администрация. Съставът на журито ще бъде обявен след затваряне на Поканата за участие.

Номинираните творби от онлайн-гласуването и вота на журито, получават право да се включат във фотоизложба „Изворите на България“, както и да се състезават за наградния фонд на фотоконкурса, ако отговарят на техническите изисквания и след деклариране на авторството на фотографиите-участници.

Всички 50 окончателни номинации ще станат част от голяма изложба, която се организира в София по случай Световния ден на водата – 22 март. Тематичната изложба цели да постави начало на серия от събития, които ще повдигнат теми, свързани с актуалното състояние на водните ресурси на България и с възможностите за модерно социално отговорно оползотворяване.

Повече за конкурса може да прочетете на сайта: www.waterbridge.info

 

Още снимки от новината

В парка "Изворите" бликат прочутите Котленски карстови извори.
От южните склонове на Източното било води началото си буйната Медвенска река (ляв приток на река Луда Камчия)
Един от трите карстови извора, които снабдяват гр. Котел с питейна вода. Паметникът е на трите моми Руска, Рада и Йовка. Според легендата Змей, отвлякъл момите в пещерата си, а от техните сълзи избликнали три извора.
Водите, които извират от карстовите извори в парк "Изворите", гр. Котел снабдяват града с питейна вода.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев