Глобус ЕС

Как Сливен изгони голям инвеститор

Летище Бършен край Сливен
16.01.2018 / 17:06

Сърбия избра френската компания Vinci за концесионер на международното летище „Никола Тесла“ в Белград, съобщава Reuters. Vinci, която е най-голямата инфраструктурна компания в Европа, предложи да плати 501 млн. евро за концесията и обеща да инвестира още 732 млн. евро през 25-те години, заяви сръбският президент Александър Вучич в събота. Той добави, че компанията е поела ангажимент да запази всички служители, които в момента работят на летището.

Интересно е да се знае, че тази огромна френска компания преди не много години имаше интерес към Сливен. Нейни висши представители дойдоха в града ни, придружени от сливналия, живеещ в столицата и местен банкер.

Французите директно са поискали да вземат на концесия летището в Сливен и да участват във водния цикъл на града. Подчертали са, че са компания № 1 във Франция.

Може да сте № 1 във Франция, но в Сливен сте извън петицата, съжаляваме. Това е бил отговорът на високопоставен общински съветник, който по това време „движил“ бизнес-делата на общината.

Днес компанията Vinci спечели концесията на летище Белград, а след два водни цикъла Община Сливен задлъжня като след война. А летище „Бършен“ все по-малко прилича на аеропорт, пише.Сливенинфо.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев