Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Сливен бил фалирал частен град

Таско Ерменков
02.12.2017 / 14:42

Във вторник депутатите от БСП – Сливен Кольо Милев и Таско Ерменков дадоха първата си пресконференция откакто са в парламента. Ето какво каза Ерменков във връзка с управлението на ГЕРБ в Сливен:

- Виждате за две години видимите резултати на ГЕРБ – сини зони в гаражите на хората и пред тях, най-високи данъци в държавата, протести за водата, които колегите от ГЕРБ по типичния за тях начин се опитаха да замажат с обещания, които няма как да бъдат изпълнени – щели да сменят закона, за да оправят цената на водата, което е абсурдно да се случи в момента. Виждате едно отношение на управляващите към финансите не като към инструмент за правене на политика, а като към елемент от счетоводството с плюсове и минуси, пасиви и активи, но без да има някаква политика, която да се провежда целенасочено. В резултат на това община Сливен се превърна в може би единствения засега и първи областен град със запорирани сметки. Това е недопустимо. Ако си спомняте, през 2015 година казах, че изборите тогава ни бяха откраднати, и сега продължавам да твърдя това. Още тогава казах, че Сливен се превръща в първи частен град - с този кмет, с тогавашния министър на земеделието, с цялата администрация. След две години имаме резултат от този първи частен град – той е фалирал. Много се надявам, че оценката за управлението на град Сливен ще бъде дадена не само от нас като представители на опозиционна партия, но и от гражданите на града и общината. Надявам се, че тази оценка ще бъде обективна, а резултатите от това управление ще станат символ на това как не трябва да се управлява един град. Пак казвам – град с най-високи данъци, но фалирал. Което доказва, че не данъците правят политиката на една община и не те осигуряват приходите й.

Няма да говоря за това, че Сливен е единственият областен град, в който няма една санирана сграда по програмата. Имате 12 подписани договора, но за тях все още няма пари. Не се знае дали тази програма ще продължи по начина, по който бе досега – с раздаване на пари на калпак, без съучастие на гражданите, или по друг начин. Не се знае как ще вървят нещата с цената на водата. Според мен, за Сливен тя и без това беше нереално висока и вместо при създаването на асоциацията да се намери една средна цена за цялата област, която да бъде по-ниска за Сливен и може би по-висока за останалите общини, но не скокообразно. Сега цената в цялата област стана висока както в Сливен, което показва неглижиране на нормални социални политики. Защото водата не е нещо, без което човек да може да живее. Тя не е луксозен автомобил, който може и да не си купиш. Тя е нещо жизнено необходимо. И когато човек трябва да дава повече пари за вода, значи му остават по-малко пари за учебници, здраве, нормален живот.

Б.Р. Казано с чувство за хумор, ако Сливен наистина е първият фалирал частен град,това обяснява защо депутатът му Ерменков… не живее тук.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев