Глобус ЕС

Зам.кметът Румен Иванов: Нагло е точно Кольо Милев да иска оставки

Зам.кметът Румен Иванов
04.12.2017 / 15:30

Заместник-кметът на общината Румен Иванов коментира пред „Сливен прес" искането за неговата оставка, отправено днес от депутата от БСП и бивш кмет Кольо Милев.

Ето какво каза Иванов: Нямам намерение да подавам оставка. Несериозно ми звучи точно Кольо Милев да коментира тази тема. Изненадан съм, че точно той дава оценки, тъй като като кмет не само, че не е подобрил финансите на общината, но още повече е влошил положението. Ако бях на негово място, не бих имал моралното право да изляза и да говоря, на фона на сумите и задълженията, които са оставени да се плащат от поколение напред.

Нагло е да се искат оставки, при положение, че общината беше оставена пред спиране на основните й функции. Това е тотална финансова некомпетентност, довела до лоши услуги за хората и риск за бъдещето на града.

Искам да припомня на гражданите какво заварихме – над 40 милиона просрочени и предсрочно изискуеми задължения, които се олихвяват с 10% на година, забавени плащания на ЕВН, изхарчени над 3 милиона държавни средства и 1,5 милиона чужди средства, опасност да ни бъдат поискани обратно 21 милиона по водния цикъл. Благодарни сме на министерството и на правителството, че получихме помощ да довършим водния цикъл и общината, респективно гражданите, да не враща тия пари. Невъзстановен ДДС по проекти, нарушения, констатирани от АДФИ за неизгодни договори за смет за 1,3 милиона, сключени договори за боядисване на стълбовете, при положение, че имаме договор с фирма, която да прави това безплатно. Само тук говорим за сума от порядъка на 300 000 лева. И не на последно място – тия 2,5 милиона, за които бяхме осъдени и които не са за свършена работа, а са лихви за забавени плащания.

Всички тия неща сме ги казвали многократно и сме ги изнесли в публичното пространство. Не сме ние органът, който да търси отговорност от хората, които преди нас са управлявали общината.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев