Глобус ЕС

Сливен с две номинации за туризъм

29.11.2017 / 16:06

В тазгодишните годишни награди на Министерството на туризма Сливен ще се бори в две категории: „Туристическо събитие“ и „Изборът на българите“. В категорията „Туристическо събитие за 2017 г.“ попадна традиционният Средновековен събор „Помни славата“, провеждан в крепост Туида. През 2016 г. крепостта спечели и донесе в Сливен една от първите „Златни рози“, като след оспорвана битка бе обявена за Най-добър туристически обект.

И тази година Туида и Сливен ще разчитат на подкрепата на всички сливенци и приятели на града в надпреварата. През 2017 година Министерство на туризма отчита засилен интерес от страна на кандидатите. В категорията, в която се състезава Средновековен събор „Помни славата“, има още 34 номинирани събития. Освен в категория „Туристическо събитие“, Сливен се състезава и в категория „Изборът на българите“. В тази категория са номинирани всички обекти от кампанията „100-те национални обекти“. Областта е представена от следните обекти: къща-музей „Хаджи Димитър“; Национален музей на текстилната индустрия; Художествена галерия „Димитър Добрович“; Пантеон на Георги Стойков Раковски и музей на котленските възрожденци – Котел; Природонаучен музей – Котел, къща-музей „Йордан Йовков” – Жеравна.

Гласуването става на сайта на Годишните награди на Министерството на туризма. Крайният срок за гласуване е 10 декември. Наградите ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония на 12 декември в София.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев