Глобус ЕС

„Клуцохор” стана по-красив

снимка от събитието
25.11.2017 / 13:29

Две площадки за отдих бяха изградени от Община Сливен в квартал „Клуцохор“. Едната площадка е за деца, а другата – с уреди за фитнес на открито. Те се намират една до друга, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“. По време на официалното откриване кметът Стефан Радев заяви, че това ще бъдат първите площадки, на които ще бъде монтирано видеонаблюдение. Първите, дошли да се забавляват на детските съоръжения, бяха деца от ОУ „Христо Ботев“ и деца от ЦДГ „Синчец“. На събитието присъстваха областният управител Чавдар Божурски, зам.-кметове и общински съветници. Гости на откриването бяха децата от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, които преобразиха старата чешма, която се намира в близост до двете площадки и е знакова за района на квартала.

„Радвам се, че успяхме да превърнем изоставения и неподдържан от години терен в едно приветливо място за отдих и спорт. В началото на мандата поех ангажимент към жителите на квартал „Клуцохор“ и техните деца, че това ще се случи. Благодаря на учениците от Националната художествена гимназия, че с таланта си направиха мястото още по-привлекателно“, каза кметът.

Преди изграждането на площадките, на мястото имаше стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник. На новата детска площадка са поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Изграждането на площадката е част от политиката на кмета Стефан Радев за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Общината ще продължи да извършва поетапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев