Глобус ЕС

Престижна награда за сливенската полиция

06.11.2017 / 14:26

За поредна година Областната дирекция на МВР в Сливен бе удостоена с отличие в годишния конкурс за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. На тържествена церемония в Благоевград Негово Превъзходителство посланикът на Италия Стефано Балди връчи престижните отличия на заместник-директора на ОДМВР-Сливен и петима служители на дирекцията.

Сливенската дирекция получи отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества. В резултат на ежедневната работа на полицейските служители и добрата работа с другите държавни институции, ОДМВР-Сливен е постигнала значителни резултати в противодействието на този вид престъпна дейност.

Посланик Балди връчи отличия на комисар Иван Русев, заместник-директор на ОДМВР-Сливен, за осъществяване на ръководство и контрол за успешната реализация на множество операции, планирани от служителите в отдел ,,Криминална полиция” в ОДМВР-Сливен при разкриване на нарколаборатории и задържане на лица, произвеждащи и разпространяващи наркотични вещества на територията на Сливенска област.

Главен инспектор Стефан Динков, началник на РУ-Твърдица при ОДМВР-Сливен, получи признание за това, че през 2017 г. е участвал в планирането и успешната реализация на дейностите на полицейските органи по разкриване и задържане на лица, занимаващи се с производство и продажба на наркотични вещества на територията на Община Твърдица. Инспектор Ралица Чолакова, старши разследващ полицай в ОДМВР в отдел ,,Разследване” при ОДМВР-Сливен, бе отличена за работата й по досъдебни производства с фактическа и правна сложност, образувани за производство и разпространение на наркотични вещества. Старши инспектор Добрин Койчев, началник на група ,,Противодействие на общата престъпност”, сектор ,,Противодействие на криминалната престъпност”, отдел ,,Криминална полиция” в ОДМВР-Сливен, получи признание за работата си по разкриване и залавяне на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества, при което са задържани осем лица. Младши експерт Милен Сяров, младши разузнавач в група ,,Противодействие на общата престъпност”, сектор ,,Противодействие на криминалната престъпност”, отдел ,,Криминална полиция” в ОДМВР-Сливен, който е работил по разкриване и залавяне на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества, при което са задържани осем лица, също бе отличен. Младши експерт Тихомир Димов, младши разузнавач в група ,,Противодействие на криминалната престъпност”, сектор ,,Криминална полиция” в РУ-Сливен при ОДМВР-Сливен, е участвал лично в реализацията на множество операции, свързани със залавянето на лица употребяващи, произвеждащи и разпространяващи наркотични вещества, като има личен принос при разкриването на нарколаборатория в Сливен през 2017 г. Общо е участвал в седем операции, проведени на територията обслужвана от РУ-Сливен, свързани с наркотични вещества.

Конкурсът се провежда за девета поредна година. Tой е учреден през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“. С провеждането му организаторите са си поставили за цел да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите в това да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви, каквито се наблюдават в момента на локално и на национално ниво.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев