Глобус ЕС

Сливен отбеляза Деня на Народните будители

снимка от събитието
05.11.2017 / 10:02

Общоградско тържество по случай празника на народните будители се състоя на , ноември на пл. „Хаджи Димитър“. То бе организирано от Община Сливен, Регионално управление на образованието и ППМГ „Добри Чинтулов“.

Кметът Стефан Радев поздрави своите съграждани: „В своите най-тежки моменти българският народ е черпил вдъхновение от славните си герои от миналото. Днес ние често се питаме за Паисий, Ботев, Левски, защото имаме нужда от големи водачи. Аз вярвам, че те имат двоите последователи и днес, в класните стаи, читалищата и музеите, навсякъде, където има стремеж към знание и към духовност. Днес много хора като славните ни предци, без да търсят слава работят неуморно в това да има светлина по пътя ни. Поклон пред дейността на народните будители от близкото и далечно минало, и от днешния ден! Честит ден на народните будители. Да живее България!"

На тържеството присъстваха и Стоян Марков, зам.-кмет „Икономическо развитие“, Пепа Чиликова, зам.-кмет по „Хуманитарни дейности“, както и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Поздравителни адреси изпратиха народните представители Таско Ерменков и Кольо Милев. Ученици от сливенските училища поднесоха Гирлянд на славата пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев