Глобус ЕС

Много, но заслужени награди

Кметът Стефан Радев награждава проф. Ивайло Христов
28.10.2017 / 11:22

Под звуците на националния химн и на химна на европейската общност в зала „Май” беше посрещнато знамето на Сливен, придружавано от учениците Симона Белчева/ППМГ/, Даниела Стоева /ППМГ/ и Мартин Анастасов /ПГ по икономика/. Така започна в сряда тържественото заседание на Общинския съвет, посветено на празника на града –Димитровден.

На Димитровденската сесия гости бяха кметът Стефан Радев и неговите заместници, почетни граждани на Сливен, сливенският владика Йоаникий, народният представител Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски и заместниците му, кметове и кметски наместници, ръководители на регионални и общински структури, представители на нестопански организации, медии и граждани. Гости на празника бяха делегации от побратимените градове на Сливен -Тернопол и Гера.

Сесията ръководи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Той поздрави общинските съветници и гостите. Митев посочи, че през изтеклите 2 години Общинският съвет е взел над 900 решения, някои от тях непопулярни, но в полза на гражданите. Той илюстрира своите думи с притча на философа Сократ – че трябва да стъпваме на здраво място, само тогава ще вървим напред.

В тази тържествена обстановка кметът Стефан Радев награди удостоения със званието „Почетен гражданин на Сливен” проф. Ивайло Христов. Актьорът получи Почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, значка, диплом и карта на почетния гражданин. „Чувствам се сливналия!”, заяви от трибуната Ивайло Христов.

„Димитровден за нас е ден на признателност и ден на равносметка. Ние днес отдаваме почит на заслужилите сливенци и на тези, които са допринесли за развитието на общината”, посочи в празничното си слово кметът на Сливен Стефан Радев. Днес за 50-ти път връчваме наградата на името на славния възрожденец Добри Чинтулов. Носител на наградата тази година е големият български актьор проф. Ивайло Христов. С решение на ОбС от м.септември т.г. му бе присъдено званието „Почетен гражданин на Сливен”. Носители на това звание са още оперният певец Камен Чанев и ръководителят на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов”.

„Аз вярвам, че всички ние сме убедени, че сме избрани, за да взимаме най-добрите решения в полза на хората и примерът на отличените може само да ни помага в това отношение. Мисля си, че да си изявен, да се открояваш, да си лидер не е достатъчно просто да си талантлив, не е достатъчно и да се трудиш усърдно, трябва да вървиш и по верния път. Той почти винаги не е най-лесен. Но нека не се прегъваме, да избираме трудния път, когато той е верният за хората и за града. А времето ще покаже дали делата ни са били в съзвучие със стремежите на гражданите за един по-добър Сливен”, каза още кметът.

Радев благодари на колегите, на партньорите на общината, на всички граждани, за доверието в усилията за утвърждаване на местната власт, както и за подкрепата в развитието на гражданското общество. „Убеден съм в непоколебимия стремеж на Сливен да се развива като един модерен европейски град. За да стане това, са нужни обединени усилия на местната общност, на гражданите, на бизнеса, на местната власт. Само така заедно можем да гарантираме просперитета и достойното бъдеще на нашия град. Да ни е честит 26 октомври, Димитровден, празника на Сливен”, поздрави кметът.

От името на народните представители от Сливенски избирателен район поздравление за празника поднесе народният представител Кольо Милев. Гражданите на Сливен бяха поздравени от митрополит Йоаникий и от областния управител Чавдар Божурски.

По повод празника на Сливен кметът Стефан Радев отличи с плакет, значка и грамота над 50 сливенски граждани – лекари, медицински сестри, служители на реда - за проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг, както и за граждански инициативи в полза на общността. Посмъртно с плакет на Общината бяха удостоени Даниела Ненчева и д-р Димитър Бушандров.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев