Глобус ЕС

Заседание преди зимата

25.10.2017 / 06:02

Подготовката за зимния сезон бе тема на разширено заседание, което областният управител Чавдар Божурски свика на 18 октомври. В заседанието участваха представители на общините, Областното пътно управление, „В и К“, „Електроразпределение – Юг“, „Напоителни системи“, ОД на МВР, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ЮИДП, РЗИ и др.

За поддръжката на автомагистрала „Тракия“ и републиканската пътна мрежа до момента са осигурени всички необходими химични материали, 95% от нужните инертни материали и 70% от солта. Зимната поддръжка на първокласните и второкласните пътища е възложена на фирма „Пътно поддържане“, а на автомагистрала „Тракия“ – на дружество „Магистрали 2014“.

Болниците са направили разчети за приема на родилки, спешни пациенти и болни на хемодиализа в усложнена обстановка. Разпоредено е да осигурят запаси от лекарства най-малко за 1 месец напред. При нужда ще се доставят кръв и кръвни продукти от Регионалния център по хематология в Стара Загора. Дърва все още не са доставени в 4 учебни заведения в община Котел, но това ще стане в близките дни. Особено внимание е отделено на 13-те средищни училища в областта. Изправността на училищните автобуси е проверена с участието на ДАИ.

Областният управител изиска от общините в срок до 27 октомври да представят информация дали са осигурили и какъв вид тежка техника за извличане на закъсали товарни автомобили, дали е предотвратено дублирането при използването на машините за зимна поддръжка, дали са осигурени допълни средства от местните бюджети и в какъв размер, които да се изразходват при усложнена обстановка.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев