Глобус ЕС

Кръговото на Розова градина още чака

Кръговото на Розова градина
25.10.2017 / 12:46

Още не е подписан договорът с изпълнителя на кръговото на Розова градина,след като класираната филма на първо място се отказа.

Припомняме, че консорциум „ХТ Карандила" ДЗЗД, който първоначално бе избран за строител с оферта от 1 425 750 лв. /1 710 900 лв. с ДДС/ се отказа и не се яви за сключване на контракта. Очакваше се до края на септември общината да подпише с втория класиран - Обединение „Сливен Партнерс" ДЗЗД („Копекс и Ко" ЕООД, гр. София; „БГ Ленд Ко" ООД , гр. Варна; „Агробилд" ЕООД, гр. Белица; „Стройнорм" ЕООД, гр. София), чието предложение е 2 322 089 лв. без ДДС или 2 786 507 лева с данъка.

"Поискали сме допълнително някои документи от дружеството. Доколкото имам информация, не мислят да се отказват и очаквам в най-скоро време договорът да бъде подписан" - коментира за "Сливен прес" зам.-кметът Стоян Марков, който е председател на комисията, класирала кандидат-изпълнителите.

Срокът за изграждането на кръговото на Розова градина е 180 дни от сключване на договора. Ако и вторият кандидат не подпише, процедурата се прекратява и започва отначало.

Парите за кръговото - 3 милиона, както и 1,6 милиона за пробива на ул. „Раковски", бяха отпуснати от държавата в края на 2016 година. Те трябва да бъдат усвоени в рамките на две календарни години, което означава до края на 2017 година. По-рано от общината обявиха, че ще молят Министерство на финансите да се броят 24 месеца, както и да не връщаме разликата, а тя да отиде за други обекти.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев