Глобус ЕС

Ударна акция на полицията

снимка
24.10.2017 / 12:42

Целият полицейски състав на ОДМВР-Сливен беше включен в ударна операция на територията на цялата област. Служители от районите управления в Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица, икономическа и криминална полиция, служебни автомобили и техника участваха в операцията, довела до разкриването на престъпления, свързани с наркотици, незаконен добив на дървесина и други престъпления и нарушения. Започнати са досъдебни и бързи производства, съставени са актове и фишове.

Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и е реализирана на 17 октомври в рамките на три часа. Проверени са 385 автомобила, 641 лица и 28 обекта. В пристройка към имот в Нова Загора са намерени и иззети 2,2 кг марихуана, а за случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. В землището на Твърдица са намерени засети растения канабис. Във връзка със случая е задържан 29-годишен жител на Нова Загора. В местността Селището край Сливен са спрени за проверка лек автомобил „Киа“, управляван от водач на 36 години, и товарен автомобил „Газ 53“, управляван от мъж на 63 години. Двамата водачи са от Сливен. Те превозвали дърва за огрев, общо около 5 кубика, без контролна горска марка. Автомобилите и дървесината са иззети.

На територията на РУ-Котел и РУ-Сливен са установени случаи на управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, неправоспособни и управление на нерегистрирано превозно средство.

В хода на операцията са започнати 8 досъдебни производства, от които 5 бързи. Съставени са актове и фишове общо 49 за нарушения по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и наредбите на общините.

Операциите на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев