Глобус ЕС

Отличие за проф. д-р Красимир Иванов

снимка от събитието
21.10.2017 / 15:40

Кметът Стефан Радев връчи отличието „Почетен гражданин на Сливен” на проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет /МУ/ във Варна. Със свое решение в края на септември Общинският съвет на Сливен удостои с почетното звание проф. Иванов за изключителния му принос и заслуги за развитието на Сливенска община. Награждаването стана на тържествена промоция за дипломиране на Випуск 2017 във филиала на МУ в нашия град. На церемонията в зала „Сливен” първите 37 абсолвенти получиха дипломи за придобитата от тях образователно-квалификационна степен “бакалавър”.

„Вярвам, че обучението, което получихте при нас, ще Ви осигури добра работа, достойно възнаграждение на високоспециализирания Ви труд на хуманната професия на медицинска сестра и акушерка”, изтъкна в академичното си слово ректорът на Медицинския университет.

На тържеството присъстваха цялото народният представител Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на община Сливен по хуманитарните дейности и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместник-областният управител на Сливен Камен Костов, директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, академично ръководство на МУ - Варна, студенти и преподаватели от Варна и Сливен, родители и приятели.

„Чувствам се задължен тук пред Вас, на днешния ден от името на общината да подчертая безспорната заслуга на проф. д-р Красимир Иванов за увеличаване на академичните структури в Сливен, за осигуряването в града ни на международно признат университет. Разкриването на негов филиал доведе до обогатяване на възможностите за придобиване на висше образование в града ни”, посочи в словото си при връчване на отличието Стефан Радев. Кметът пожела на дипломантите бързо да се приобщят към медицинската общност и професията да им носи човешка и професионална радост и удовлетворение.

Абсолвентите положиха клетва, в чиято основа лежи обетът на Флорънс Найтингейл, английска медицинска сестра, поставила началото на професионалното сестринство през 1860 година - да отдават себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на техните грижи.

Диана Желязкова и Ивелина Панайотова получиха към дипломите си и грамота за отличник на випуска, парични и предметни награди от ректора, кмета и ръководството на филиала в Сливен. Силвия Стоянова беше наградена за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентския съвет в МУ – Варна.

Музикален поздрав отправиха 11-годишната Моника Парушева и ансамбълът на Медицински университет – Варна.

По-късно беше открита нова спортна площадка до сградата на филиала в Сливен. Игрището е изградено по проект „Здраве чрез спорт и зелена среда”. Проектът е разработен от община Сливен, финансиран от национална кампания на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда на тема: „Обичам природата – и аз участвам”. Лентата прерязаха Стефан Радев и проф. д-р Красимир Иванов. Двамата посадиха в двора малък бряст – фиданка, поникнала от семенца на Стария бряст, символ на Сливен.

Първият волейболен двубой на новото игрище беше между студенти от Медицинския и Техническия университети в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев