Глобус ЕС

„ВиК“ - Сливен напомня: Посочете ден и час за отчитане на неотчетени над 6 месеца водомери!

ВиК - Сливен
16.10.2017 / 18:55

Във връзка с влязлата в сила от 1 октомври 2017 г. нова цена на водата в Сливенска област, „ВиК“-Сливен напомня на потребителите на водни услуги с неотчетена от дълго време вода да направят това в най-кратки срокове. Става дума за отчитане показанията на водомерите, които се намират в шахти на имоти и обекти, които не са постоянно обитавани, които са със сезонен характер на ползване и на които предстои зазимяване, най-вече в балканските села и населените места, където температурите през зимата падат драстично. Отчитането на досега потребената вода ще бъде от полза на абонатите, защото част от нея ще бъде по старите цени.

Ако потребителят или негов представител отсъства при идването на инкасатора и отчитането на водомера му е невъзможно, абонатът трябва да уточни с ВиК-оператора удобно и за двете страни време за отчитане на измервателното устройство. В посочените имоти и обекти измервателните уреди се отчитат най-малко два пъти годишно. Срокът на отчитане не трябва да бъде по-дълъг от една година след последните записани показания.

За да бъде в услуга на потребителите, с оглед влизането в сила на новата цена, „ВиК“-Сливен умолява своите абонати да посочат ден и час за отчет на водомери, които не са отчитани повече от шест месеца. Това може да стане с писмо, на e-mail: viksliven@viksliven.com или на тел. 044/66 28 97.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев