Глобус ЕС

Фондация отличи Областната болница

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен
23.07.2017 / 16:15

Фондация “Нашите недоносени деца” връчи сертификат за заслуги на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Сертификатът бе издаден за участието на неонатологичното отделение в кампанията на фондацията по повод Световния ден на кенгуру-грижата. Така беше поставено началото на въвеждането на тази практика, доказана в световен мащаб като най-висок стандарт в добрата грижа за преждевременно родените деца.

МБАЛ ”Д-р Иван Селимински” - Сливен, заедно с още 13 болници в цялата страна, получиха сертификати за участието си в кампанията “Световен ден на кенгуру-грижата”, който бе отбелязан за първи път в България на 15 май 2017 година.

Д-р Таня Праматарова, началник Неонатологично отделение, получи сертификата лично от Надя Дренска, член на управителния съвет на Фондация “Нашите недоносени деца”. Тя отправи специални благодарности към д-р Праматарова и целия екип на отделението, които винаги подкрепят със сърце и душа кампаниите на фондацията.

С включването си в инициативата участниците заявиха категоричния си стремеж към осигуряване на най-добрата грижа за своите малки пациенти.

„Екипът на Фондация “Нашите недоносени деца” се надява с общи усилия да превърнем кенгуру-грижата в практика, която да помага на все повече бебета и техните родители да преминат по-лесно по пътя, който трябва да извървят от неонатологичното отделение до дома“, каза Надя Дренска.

Фондацията изказа огромните си благодарности към всички отделения, които подкрепиха кампанията, към лекарите, акушерките, сестрите - всички, които се грижат за малките герои и приемат своята професия за мисия.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев