Глобус ЕС

Тубболницата – 5 години писма

Чавдар Божурски, областен управител
24.07.2017 / 17:19

От Министерство на здравеопазването поискаха от областния управител Чавдар Божурски да предостави имот във връзка с подготовката на проектно предложение „Подкрепа за деинституционализация на грижата за деца“, в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

„Предложих от терена на поземления имот на Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Сливен, който общо е около 27 дка, да се отреди имот от 600-1000 кв.м. за нуждите на проекта,“ каза Божурски.

Той припомни хронологията на ликвидацията на лечебното заведение. През 2010 г. е взето решение на едноличния собственик на капитала – министъра на здравеопазването, да се прекрати чрез ликвидация СБАЛББ – Сливен, а лечебната дейност на прекратеното дружество да се осъществява от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД. Назначени са ликвидатори, а срокът за ликвидация е удължаван два пъти. Това така и не се е случило.

„Вече 5 години кореспонденцията с Министерство на здравеопазването продължава. Веднага след встъпването ми и аз самият алармирах отново за състоянието на имота. Тъй като не е предвидена правна възможност за удължаване на срока по ликвидация, отново се обърнах към министъра на здравеопазването с настояване да предприеме други законови действия за приключване на процеса по ликвидация. Законодателят е предвидил възможност, при системно неизпълнение на задълженията на назначените ликвидатори, да бъде прекратена дейността им по изпълнение на сключения договор”, каза още Божурски.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев