Глобус ЕС

Цветан Цветанов в Сливен: Всички деца трябва да получават равно образование

снимка от събитието
21.07.2017 / 18:00

Актуалните политически теми, проблемите с образованието и начините за интегриране на ромите в обществото обсъдиха заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на различни политически партии от област Сливен. На срещата в Сливен, организирана от Национален демократичен институт за международни отношения на САЩ, присъстваха ромски активисти, местни политици, учители от етноса. Всички се обединиха около мнението, че образованието е изключително важно за ромските деца и бъдещето на България.

"Необходимо е да се работи с родителите, за да не спират децата си от училище и да получават адекватно и равно образование с всички деца на България", заяви Цветанов.

По време на срещата бе заявено категоричното мнение, че трябва да се настоява и за ранно въвеждане на ромските деца в детските градини, за да могат по-лесно да се интегрират и да почувстват необходимост от развитие. Според заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, това е поредната ползотворна среща, която организира НДИ и се обсъждат най-актуалните и наболели проблеми, на които се търси решение и то в най-кратки срокове.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев