Глобус ЕС

Успех за девойките от ППМГ в Нанси

Девойките от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, с ръководител Николай Бъчваров
09.07.2017 / 15:22

Изключително успешно за България бе XV-то световно ученическо първенство по лека атлетика, което се проведе в Нанси, Франция, от 24 до 30 юни. В него участваха 25 държави от цял свят.

България участва чрез БАСУ - член на световната ученическа федерация с три отбора - два училищни - при юношите, представени от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, и при девойките от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, с ръководител Николай Бъчваров (те са шампиони от ученическите игри за 2016 г.), и селектиран отбор при юношите, организиран от ОУ „Васил Левски“ – Разград.

Българската делегация от 23 души спечели първото място в първата по рода си културна щафета за опознаване забележителностите и древната история на град Нанси. Това бе оценено по достойнство при официалното закриване, когато цялата делегация получи аплодисментите на всички участници на сцената, а българските спортисти получиха и специални награди.

Сливенските девойки направиха своя дебют на такъв форум. Най-добре се представиха Силвия Колева в дисциплината тласкане на гюле (9,87 м), заела 7-мо място, и Наталия Димитрова, заела 7-мо място в дисциплината троен скок (9,45 м), а с най-голям точков принос е Джесика Рачева със 103 точки, участвала на 100 м (13,72 сек.) и скок на дължина (4,65 м).

Ето и всички участници от ППМГ – Сливен в състезанието: Джесика Рачева, Емилия Назърова, Наталия Димитрова, Нелина Стефанова, Пламена Димитрова, Силвия Колева.

Много добре се представи българската делегация във вечерта на нациите, като масата на нашите бе най-богатата и най-посещаваната, а на изиграното традиционно българско хоро с чудесна мултимедия от Царевец се включиха участници от много държави.

Всички български състезатели се включиха в приятелската щафета, а в деня за екскурзия се запознаха с изключителните исторически забележителности на град Нанси. Цялото състезание се предаваше директно по канала на световната ученическа федерация, което се гледаше от много зрители и в България.

Участието на девойките от ППМГ – Сливен стана факт, благодарение на Община Сливен, която осигури 2 500 лв. от сумата, необходима за пребиваването на девойките в Нанси. Ръководството на гимназията благодари за финансовата подкрепа на спонсорите – известни сливенски фирми, с чиято помощ бе осигурена останалата част от сумата за участие на отбора на ППМГ в Нанси. Друга сливенска фирма пък осигури и рекламни фланелки за девойките и за техния ръководител.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев