Глобус ЕС

Горските готови за пожароопасния сезон

снимка
10.07.2017 / 12:03

19 противопожарни автомобили за първоначална атака на горски пожари ще подсигуряват бърза и адекватна реакция при горски пожар на територията на ЮИДП-Сливен. Автомобилите са оборудвани с помпа, струйка и резервоар за вода. Почти всички приспособления са инсталирани на високопроходими автомобили.

И през тази година те са разпределени там, където статистически рискът от пожари е най-голям - в равнинните райони и тези, които имат дълга граница със земеделските земи.

Стопанствата, част от предприятието разполагат с противопожарни депа, оборудвани съгласно изискванията с инструменти за ръчно потушаване. Сред тях тупалки, лопати, моторни триони, водни помпи и др.

Всяко стопанство има закупени и специални противопожарни облекла.

От началото на годината на територията на предприятието са възникнали 20 пожара и са засегнати 1010 декара горски територии.

По време на пожароопасния сезон всяко горско стопанство дава постоянни дежурства. Назначени са и пожаронаблюдатели - хора, които следят за пожари и сигнализират в стопанството, за да могат да бъдат взети незабавни мерки.

Всеки гражданин, който забележи пожар, може да подаде сигнал на телефон 112.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев