Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Сливенци намериха работа, а фирми – бъдещи служители

снимка от събитието
08.07.2017 / 16:29

Граждани, които си търсят работа, намериха своя бъдещ работодател по време на Откритата трудова борса, която се проведе в Сливен от 28 до 30 юни. Фирмите, които участваха, са осъществили контакти с много хора и предвиждат още срещи между тях. Те потвърдиха, че най-големият проблем пред бизнеса е липсата на кадри и приветстваха инициативата на Общината заради възможността за пряк контакт с хората.

„Мога да кажа, че буквално бях изненадана от интереса, който предизвика трудовата борса. Дойдоха много интелигентни хора, но имаше и такива, които просто нямат какво да правят и само наблюдаваха. Нашият таргет бе към жителите, които са установени в Сливен, които обичат града си, и ги намерихме. 50 процента от хората си ще наемем от откритата трудова борса. Автобиографиите, които събрах, и информацията, която имам, бе изключително добра”, каза Ивелина Аргирова от фирма „Нилсън Адмосфиър“ .

Според Христо Филипов от „Топ Микс”, директният контакт с кандидатите за работа и възможността фирмите да представят дейността си, са от полза и за двете страни. Той е от Пловдив, но от година е привлечен на работа в сливенската фирма. Започнал е като стажант, вече е младши специалист.

Генка Георгиева от фирма „Едоардо Миролио“ сподели, че напоследък се усеща осезаемо нуждата от работници, но бе категорична, че работа има за тези, на които им се работи. Един от начините да се задържат хората в града, е бизнесът да осигурява по-добри условия на труд и адекватно възнаграждение.

„Прекрасна инициатива! Добре за младите хора, само да им се работи, да не са мързеливи. Понякога родителите от много ласки и грижи, за да ги предпазят, им правят лоша услуга. Важно е децата да бъдат възпитавани на труд”, каза Славка Хърлева от град Шипка, която посети борсата.

Представителите на фирмите споделиха, че интересът към събитието е бил по-голям до обяд и в късния следобед. Някои граждани търсели различни от предлаганите позиции, а други не били достатъчно квалифицирани. Очакванията на много млади хора били за високи възнаграждения за малък обем от работа. Бизнесът препоръча подобна проява да се провежда в края и началото на летния сезон, когато хората се завръщат в града или преди да поемат сезонни ангажименти.

 

Още снимки от новината

Снимка от събитието

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев