Глобус ЕС

Сливенската детска борба върви по верен път

Бисер Пенев, шампион в категория 38 кг.
20.05.2017 / 10:22

В Сливен работят два клуба: АСК (армейски спортен клуб по борба) и новоизграденият СК „Станка Златева”.

Двукратната олимпийска вицешампионка слезе от тепиха и прие със спортен ентусиазъм пътя на треньорското поприще. Новата треньорка ревниво следва своя девиз: „Започвам с деца, за да видя един ден плода на своя труд.”

Селекцията треньорката извърши заедно със своята помощничка Недка Петкова в движение след откриването на новата учебно-спортна година. Основни групи са момичетата, момчета и девойки. Тренировъчната работа извършват в залата на Спортното училище „Димитър Рохов”, съвместно с нейния колега Борислав Добрев.

На ДЛП (Държавното лично първенство), проведено в зала „Васил Левски” в Сливен, на три тепиха мериха сили, кръстосваха мишци, прилагаха хватки над триста деца. Възпитаниците на Златева и Добрев завоюваха три златни медала: Никола Стефанов в категория 30 кг, Бисер Пенев на 38 кг и Осман Боянов на +73 кг. Сребро спечелиха Цветомир Гемеджиев в категория 66 кг и Адриан Вълканов в категория +73 кг, и бронз за Таньо Танев в категория 35 кг и Сержанд Ашкънов в категория 32 кг.

На ДЛОШ (Държавния лично отборен шампионат), пак в Сливен, водените от Златева момичета и девойки завоююваха два сребърни медала - Емине Мустафова в категория 44 кг и Назифе Таир в категория 62 кг, и един бронзов в категория 57 кг на Софи Тенева.

Само преди дни, на 14 май в Петрич, се проведе ДЛОШ (Държавния лично отборен шампионат за деца). Децата на треньора Добрев трябваше да защитят завоюваното на личното първенство в Сливен.

Седемте медалисти излизаха на тепиха уверени. Особено се открои Бисер Пенев в категория 38 кг с пет безапелационни туша, които му донесоха шампионска титла, златен медал и купа за най-резултатен борец на шампионата. Специалистите казват за него: „Постигнатото от Бисер не е случайност вече”. Сребърни медали спечелиха Никола Стефанов в категория 30 кг и Осман Боянов на +73 кг. Бронз за Цветомир Геменджиев в категория +73 и Андриан Вълканов в категория 66 кг.

Детските шампионати показаха, че в Сливен под ръководството на младите треньори Станка Златева и Борислав Добрев расте талантливо подрастващо детско поколение, добър материал за компетентна и професионална работа от страна на треньорите, чийто жребий определи да работят в борбата.

Гордостта, удовлетворението и основателното самочувствие спохожда, както треньорите, така и целия учителски колектив и директорката на Спортно училище „Димитър Рохов”.

Дерзайте, треньори и педагози!

Иван Пенев

 

Още снимки от новината

Станка Златева

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев