Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Червен картон за Синята зона

снимка към новината
15.05.2017 / 12:49

Втори протест срещу Наредбата за условията и реда за платено почасово паркиране в Сливен внесе в Административния съд прокуратурата, съобщиха от Окръжната прокуратура. Основният мотив за протеста е, че при приемането на Наредбата не е направена финансова обосновка на публичните средства, които ще бъдат използвани за създаването на Общинското предприятие „Градска мобилност”.

Другите мотиви, залегнали в протеста, са неуредения статут на лицата, живеещи по настоящ адрес в обхвата на „Синята зона” и на гражданите, притежаващи гаражни клетки. В протеста е записано още като нарушение, че не е изслушано становището на вносителят проекта ,кмета на Сливен и Прокуратурата и обществеността не е запозната с утвърдена схема за паркиране.

Първият внесен протест е срещу цените за паркиране и престой в Синята зона в Сливен. Синята зона обхваща целия център на Сливен, а Наредбата предвижда „Синя зона“ за платено и безплатно паркиране на МПС в определени дни на седмицата, часове на денонощието, на райони публична общинска собственост. Цената на услугата за паркиране се заплаща в работни дни и обхваща часовете от 8 до 18 часа. Един лев ще струва час престой, 24 лева за скоби, 48 лева за репатриране в наказателен паркинг плюс 4 лева на час престой на автомобила в този паркинг.

Прочее, да видим какво ще каже и съдът! Иначе, боята е вече сложена в центъра на Сливен и все още безплатно се учим да паркираме.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев