Глобус ЕС

Смениха властта в Сливен

Мария Събева от ППМГ "Добри Чинтулов" пое функциите на кмета Стефан Радев
13.05.2017 / 12:24

Ученици поеха ръководството на Община Сливен на 9 май. Инициативата бе по повод Деня на младежкото самоуправление, който се отбелязва всяка година на този ден. Местата на кмета Стефан Радев, на председателя на Общинския съвет Димитър Митев, на заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков и на секретаря Валя Радева бяха заети от представители на Общинския младежки съвет в града.

Мария Събева от ППМГ "Добри Чинтулов" пое функциите на кмета Стефан Радев. Даниела Иванова от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" зае мястото на председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Заместник-кмет по финанси през днешния ден е Михаела Русева от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков", Кирил Шахъмов от ППМГ "Добри Чинтулов" е заместник-кмет по икономическо развитие, а Ивайло Киров, също от ППМГ "Добри Чинтулов" - заместник-кмет по хуманитарни дейности. Мартин Анастасов от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков" е заместник на секретаря на Общината Валя Радева. Директор на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" е Даниела Стоева.

Експертът в Младежкия дом Анелия Иванова коментира, че целта на инициативата е младите хора да застанат на мястото на управляващите и да почувстват какво е да управляват. "Възможност като тази е много ценна за тях, защото те виждат отблизо как протича един работен ден и разбират трудността на управлението. Освен това, младите хора могат да предложат решения, които много често са ценни като мнение. По този начин управляващите чуват гласа на младите хора", каза Анелия Иванова. Тя добави, че целта на самоуправлението е да се приобщят учениците към идеята, че успехът зависи от всеки, от личната инициатива и мотивация, от търсенето на повече възможности да се обединят всички, от общата воля за личностно и обществено развитие.

Седмокласникът Атанас Косев пък пое за ден управлението в Областна администрация Сливен. Той беше посрещнат от областния управител Татяна Петкова и заместник областния управител Румен Христов. Атанас е ученик в 7 б клас на СУ „Константин Константинов“ – Сливен и представлява Ученическия съвет на училището. Той имаше възможността да се запознае от първо лице как протича един работен ден в Областна администрация Сливен. Атанас премина през целия процес по разпределение и изпълнение на задачи, разрешаване на казуси и участва при вземане на решения. Той съпроводи областния управител при откриването на Националния фестивал на детската книга.

Ако днес властта се сдава само за един ден на младото поколение, след не много години това днешно младо поколение ще управлява Сливен. Бъдете сигурни!

Още снимки от новината

Даниела Иванова от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" зае мястото на председателя на Общинския съвет Димитър Митев

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев