Глобус ЕС

Станислав от Сливен спечели

снимка от събитието
15.04.2017 / 10:34

Станислав Илиев от Сливен стана носител на голямата награда в 14-то издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон". Той получи статуетка, парична награда от 300 лева и грамота. Наградата му бе връчена от заместник-кмета на община Сливен Пепа Чиликова.

С гала-концерт на лауреатите в зала "Сливен" в неделя завърши тазгодишният конкурс "Цветен камертон". В него участваха деца и ученици от София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Свищов, Търговище, Хасково, Ямбол, Казанлък, Поморие, Костенец, Каспичан, Харманли, Панагюрище, Котел и Сливен. Пепа Чиликова поздрави участниците, техните родители и вокалните им педагози. "Благодаря, че едни от най-талантливите цветя бяха в нашия град. Аплодисментите, които получиха от публиката, са най-голямата им награда", каза тя.

5-годишната Габриела Михалева от Сливен получи наградата на Областна администрация за най-малък участник в конкурса. Певицата Теди Кацарова, която беше част от журито, връчи своята специална награда на Теодор Палазов от Стара Загора, който ще направи звукозапис на песен по негов избор.

В първа възрастова група наградата на детското жури отиде при Александра Георгиева от Бургас. Поощрителни награди бяха дадени на Александра Георгиева от Бургас, Лилиан Петкова от Бургас и Калина Кънева от Свищов. Награда за първо място получи Жаклин Костадинова от Бургас, за второ място - Александра Николова от Ямбол, за трето място - Мартин Сиромахов от Русе.

Във втора възрастова група наградата на детското жури беше за Никол-Наоми Дечева от Варна. Поощрения получиха Иван Едрев от Сливен, Александра Тенева от Търговище и Милица Тодорова от Стара Загора. Първото място беше за Теодор Палазов от Стара Загора, второ място заеха Грета Георгиева от Свищов и Йоана Янева от Шумен, а третото място беше за Кристиян Налбантов от Поморие.

В трета възрастова група наградата на детското жури отиде при Весела Иванова от Свищов, а с поощрителни награди бяха отличени Изабела Лекова от Харманли, Симона Стефанова от Шумен и Мария Минкова от Стара Загора. Първо място заеха Гергана Тодорова от Стара Загора и Кристиана Атанасова от Шумен, Валентин Илиев от Пловдив се класира на второ място, а Карина Илиева от Свищов - на трето място.

В четвърта възрастова група първо място зае Славея Иванова от Шумен, на второ място - Виктория Георгиева от Панагюрище, на трето място - Веселина Иванова от Бургас. Поощрителни награди получиха Арзу Юсеин от Каспичан и Никол Борисова от Свищов.

Награди бяха връчени и от Областна дирекция на МВР. Отличените бяха Мартин Стоянов от Варна, Самуил-Петко Махнев от Сливен и Милица Тодорова от Стара Загора. Регионалният исторически музей отличи Анелия Налбантова от Поморие.

14-ят Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" се проведе на 8 и 9 април под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев. Организатори бяха Община Сливен, Център за подкрепа на личностно развитие - Детски комплекс-Сливен, Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм", Държавен куклен театър, с финансовата подкрепа на Общински съвет-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев