Глобус ЕС

Конкурс за Фейсбук група за Сливен

Пепа Чиликова
13.04.2017 / 10:26

Община Сливен обяви конкурс за създаване на Фейсбук група, посветена на Сливен. От 1 до 20 април участниците трябва да представят идеен проект за: име на групата, лого – /във формат jpg/, слоган на групата. Може да се участва с предложение само за една или две от позициите, както и с общ проект за трите позиции. Приемат се оригинални идеи за Сливен, неговото бъдеще и развитие. Текстът трябва да е кратък, с ясно и позитивно послание. Предложенията се приемат на съобщения във Фейсбук страницата на Община Сливен. Всеки участник трябва да посочи трите си имена и телефон за връзка. Няма възрастови ограничения за участие в конкурса.

Комисия, с председател зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, ще определи победителя на 21 април – петък. Осигурена е парична награда. Награждаването ще се извърши официално на 1 май, по време на церемонията по запалване на символния огън при откриването на „Майските дни на културата“. Ще бъдат изработени стикери с името на новата Фейсбук група, които ще бъдат подарени на сливенските абитуриенти.

„Целта на създаването е обединение на всички сливенци, независимо къде се намират по света и с какво се занимават. Сливен има богато минало и трудно настояще, а бъдещето му зависи от нас. Основният въпрос, на който ще търсим отговор, е „Какво всеки от нас може да направи за Сливен?“. Целта ни е да насочваме в градивна посока положителния заряд на общата ни енергия и да направим всичко по силите си, за да върнем младите в града ни. Дано запалим огъня в тях. Групата няма да е на общината, а на всички сливналии“, каза Пепа Чиликова.

Идеята е да се споделят виждания за развитието на града, обмен на информация за положителните събития, популяризиране на културни, спортни и други инициативи, свободни позиции за работа, необходимостите на бизнеса и връзката му с младите хора, които искат да се завърнат в родния град, диалог с институциите и жителите на общината и между самите граждани.

С конкурса се поставя начало на мащабна кампания, включваща поредица от инициативи, свързани с новата Фейсбук група, с участието на бизнеса, младежките структури, училища, читалища, културни институти и др.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев