Глобус ЕС

Как да помогнем на семейства в риск?

снимка
08.04.2017 / 16:25

Представители на 26 училища от община Сливен - педагогически съветници, психолози и учители, участват в обучение на тема "Техники и подходи за работа със семейства в риск, които не осъзнават нуждата от подкрепа". Обучението се провежда в Хасково между 6 и 8 април. Водещ е квалифициран в темата обучител, а на всеки участник ще бъде издадено удостоверение за усвоените техники.

Гости на обучението са и представители на Районна прокуратура, отдел „Закрила на детето” и Регионално управление на образованието – Сливен, членове на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), което позволява да бъдат представяни реални случаи, по които се работи в училищата, и да бъдат обсъждани възможни варианти за решението им, както и координирането на общата работа на институциите по всеки един.

Обучението е продължение на вече утвърдената работа на Комисията и разписаните й методически функции по отношение на педагогическите съветници и психолози и координационни съвети в училищата в община Сливен, както и подпомагане работата на училищните координационни съвети.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев