Глобус ЕС

Отпускат стипендии

Община Сливен
06.04.2017 / 12:25

От 1 април до 1 май 2017 г. ще се приемат документи на кандидати за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане по Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен.

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Всяка година се отпускат 45 месечни стипендии в областите: наука и техника – до 15, спорт – до 15, изкуство и култура – до 15. Стипендия се присъжда на дете или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата. Могат да кандидатстват деца и младежи с постоянен или настоящ адрес в Община Сливен, обхванати от образователната система в предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Финансовият стимул се присъжда на участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата. Всяка година се отпускат 30 еднократни финансови стимула в областите: наука и техника – до 10, спорт – до 10, изкуство и култура – до 10.

Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за пролетната сесия в срок до десети юни.

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат чрез деловодството на Община Сливен и секретаря на Комисията по стипендиите. Формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ може да се получи от деловодството на Община Сливен и секретаря на Комисията по стипендиите. За по-подробна справка: Община Сливен, стая 319, тел.611 319.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев