Глобус ЕС
ГЕРБ Евроизбори 2019

Нови светофари ще има в града

03.04.2017 / 09:54

Общината въвежда новата светофарна уредба на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов”, а до дни уредбата ще бъде пусната. Предстои провеждането на 72-часови проби. Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия. На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

„Общината планира изграждане на нова светофарна уредба и на кръстовището на бул.”Панайот Хитов” и „Стефан Стамболов”, каза кметът Стефан Радев. Комисията по безопасност не планира изграждане на кръгово кръстовище до Техническия университет”, каза още Радев.

В Сливен досега има изградени 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление. Това са светофарите до магазин „Технополис" и на т.нар. Стъклено кръстовище на пътя за Ямбол. Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев