Глобус ЕС

Жалко за Янко Янков!

31.03.2017 / 15:08

Всичко друго очаквахме, само дето Янко Янков не стана пак депутат – не си го и помислихме дори. Защото той заслужава, не само защото даваше за в. „Сливенски НОВИНИ” едни от най-умните интервюта през годините. Хората в нашия край ги четяха и споделяха, че му вярват на казаното. Пък Янков си е откровен човек, не лъжеше като повечето политици – казваше дали може да свърши някаква работа за нашия крой, или не може.А обещае ли нещо, го правеше.

Явно изборната ни система продължава да не става за нищо. Не може една партия да е събрала повече гласове от друга и неин кандидат да не влиза в парламента! Ами ако имаме мажоритарен вот, познайте дали някакви родственици кой от Варна, кой от Карнобат, я идвали някога в Сливен, я не, щяха да влязат в Народното събрание?! Никога! И то на някаква новичка партия, обединила привърженици на евтин бензин и евтини лекарства. Явно,че там не става дума за някакви политици или поне на хора, които могат да станат от аптекари – политици. От това губи не само Сливен, губи и България. Дори не става дума тук за някакви си парашутисти, защото парашутистите са от големите партии, а не снахи, баджанаци, зетьове, етърви, зълви… Ако това се бе случило в началото на демокрацията преди 25 години, щяхме да махнем с ръка,но сега, когато сме в Европейския съюз, да допускаме подобно нахлуване в българския парламент, си е направо обидно, меко казано. Така ли още не е узрял нашият избирател, че се подава на някакви евтинийки?

Жалко за Янко Янков, че отново не е в българския парламент. Той имаше още какво да свърши там,защото не беше някакъв редови натискащ бутони с да и не. И ако все още има сливенци, които махат с ръка,че Янков го избират предимно обитаващите Котленския край, трябва да им кажем, че той винаги е получавал много повече гласове от Сливен! Защото той беше местен, известен, свестен. И такъв ще си остане!

Добрин Добрев, журналист

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев