Глобус ЕС

И фирмите без дейност подават годишни декларации

НАП - Сливен
11.03.2017 / 13:31

Повече от 80 на сто от дружествата, осъществяващи дейност в Сливенска област подават декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това показват данните на офиса на НАП в Сливен от получените до този момент документи. От началото на годината в офиса на НАП в Сливен са подадени близо 2 500 декларации за облагане с корпоративни данъци.

От НАП напомнят, че годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година. Те попълват отделен формуляр - образец 1010а. В него фирмите декларират, че за предишната година не са имали дейност по смисъла на Закона за счетоводството. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността. Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

Срокът за подаване на декларациите е 31 март, като този срок важи и за фирмите, които не са извършвали дейност през 2016 г.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев