Глобус ЕС

По-леки условия за общинските жилища

Община Сливен
07.03.2017 / 14:04

Наредба за изменение на наредбата за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища гласува Общинският съвет на свое заседание на 23 февруари.

С приетите изменения се облекчават условията за настаняване в общинските жилища. С новата наредба се разширява възможността на хората, които могат да кандидатстват за общински жилища. Облекчават се изискванията за настаняване на семейства. Досега трябваше и двамата членове на семейството да имат постоянен и настоящ адрес в Сливен или в друго населено място в общината, а сега само единият трябва да отговаря на тези условия, за да му се даде възможност да кандидатства за ведомствено жилище.

Както по-рано съобщи секретарят на община Сливен Валя Радева, през март започва поетапно настаняване в общинските жилища – ново строителство. Радева е инспектирала всички нови общински апартаменти. Те са в добро състояние и са включени в списъка с общински жилища, който е публикуван на сайта на Община Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев