Глобус ЕС

наградиха победителите в традиционната лекоатлетическа щафета, посветена на 3 март

03.03.2017 / 14:29

Кметът на община Сливен Стефан Радев и заместник-кметът Пепа Чиликова наградиха победителите в 53-та лекоатлетическа щафета, посветена на Националния празник на България - 3 март. Тя беше организирана от Община Сливен и Център за подкрепа на личностно развитие - Детски комплекс.

 

В лекоатлетическата щафета се включиха 20 отбора от учебни заведения от Сливен, разпределени в три възрастови групи: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

 

В първа възрастова група, от 5 до 7 клас, на първо място се класира отборът на ОУ "Д-р Иван Селимински", на втора позиция - ОУ "Елисавета Багряна", а на трето място - ППМГ "Добри Чинтулов".

 

Във втора възрастова група, от 8 до 10 клас, на първо място се класира отборът на ППМГ "Добри Чинтулов", на второ място - ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", а на трето - СУ "Пейо Яворов".

 

В трета възрастова група, от 11 и 12 клас, първото място е за ППМГ "Добри Чинтулов", второ място за ПХГ "Дамян Дамянов", а третото място заеха ПГПЗЕ "Захарий Стоянов".

 

Победителите получиха грамоти и купи, осигурени от Община Сливен, а Общинска банка осигури футболни топки за всички отбори.

 

Лекоатлетическата щафета се провежда от 1964 г. За пръв път състезанието се провежда от спортните деятели Щилиян Пенчев и Любен Савов.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев